Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Finale 4. Međunarodnog saksofonističkog natjecanja Josip Nochta

20 lipnja @ 18:30-21:00

Ulaz slobodan.

Između 15. i 20. lipnja u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu održat će se 4. Međunarodno saksofonističko natjecanje Josip Nochta, koje se odvija svake tri godine u spomen na priznatog pedagoga Josipa Nochtu.

Gotovo 60 kandidata iz cijeloga svijeta predstavit će se žiriju sačinjenom od vrhunskih glazbenika, a četvero najboljih bit će odabrano za finale!

Finale će se održati u četvrtak, 20. lipnja u 18.30 u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, a finalisti ću nastupiti uz pratnju Zagrebačke filharmonije koja je i ove godine važan partner Nochta natjecanja! Orkestrom će ravnati Ivan Josip Skender, a svaki od kandidata izvest će Koncert za saksofon, gudače i čembalo hrvatskog skladatelja Tomislava Uhlika te koncert za saksofon i orkestar po svome izboru.

Ulaz na koncert je slobodan, a publika će moći odabrati svog favorita koji će dobiti Nagradu publike – Zlatnik Grada Zagreba!

4. Međunarodno saksofonističko natjecanje Josip Nochta održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te uz potporu Ministarstva i Grada Zagreba. Natjecanje su prepoznale i vodeće tvrtke u izgradnji glazbenih instrumenata i opreme, a neki od njih su Selmer Paris, D’Addario, Vandoren Paris i Buffet Crampon Paris. Podršku Natjecanju dala je i Zagrebačka filharmonija, Hrvatsko društvo skladatelja, Dubrovački simfonijski orkestar te Cantus d.o.o. Ocjenjivački sud čine neki od vodećih saksofonista današnjice – Betka Bizjak Kotnik i Matjaž Drevenšek iz Slovenije, Nacho Gascón iz Španjolske, Kyle Horch iz Ujedinjenog Kraljevstva, Joshua Hyde iz Australije, Joonatan Rautiola iz Finske, Erzsébet Seleljo iz Mađarske te Nikola Fabijanić, Ivan Josip Skender i Dragan Sremec iz Hrvatske.

Detalji:

Datum:
20 lipnja
Vrijeme:
18:30-21:00
Cijena:
Ulaz slobodan.
Web stranica:
https://nochta-saxcompetition.com/

Organizator

Muzička akademija

Lokacija

Koncertna dvorana Blagoje Bersa
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, 10000
Pogledaj na Google maps-u

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram